Art zone,

eller konstnärerna Stina Pehrsdotter och Niclas Hallberg har sedan ett år tillbaka för första gången en fysisk plats i tillvaron som de vill kalla permanent. I två decennier har de bott, arbetat, drivit utställningsverksamhet och andra projekt runt om i Sverige och världen, bland annat i Serbien, men alltid utan att egentligen, på allvar vilja stanna.
När Susanne Skog träffar dem på deras gård i Kyrkhult i Blekinge har ett möte nyss har ägt rum: en helg hemma hos Art zone, med gäster från Öland, Blekinge och Småland, närmare bestämt konstnärer som – i med eller utan organiserad form – har valt att bo och arbeta utanför storstadsregionerna. De har träffats för att utbyta erfarenheter och för diskutera former och vägar för framtida samarbeten.

Avsnittsinfo

Producent: Susanne Skog
Foto: Susanne Skog
Musik
: Jesper Norda
Längd:  24.30 min