ANNI FOGLERT – BORTTAPPADE RUM

Möt Annie Foglert, ung och begåvad konstnär med röterna i Backaryd. Ett kort videoreprtage från hennes utställning Borttappade rum på Karlskrona konsthall hösten 2017.

Hör mer av och om Anni Foglert i Konst i Blekinge-podden.

Annika Ekdahl på Waldmarsudde

Under hösten 2017 kan man njuta av Annika Ekdahls utställning Vävda Bildvärldar på Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm. Annika bor i Kyrkhult och är en av Nordens främsta textilkonstnärer. Utställningen pågår mellan 14 oktober 2017 – 11 februari 2018.

I det här reportaget berättar Annika om sitt arbete.

Land 404

I slutet av sommaren 2017 genomförde konstnärskollektivet Land 404 sitt första residens på Gullholma gård som ligger på Blekinges vackra östkust. Här ett bildcollage från vernissagen.

Produktion: Ola Hallqvist /AB audiola

Land 404

Konst, performance, dans, DJs, livemusik, webbradio… ja, det är var en del av PLX Tjärö i slutet av augusti 2017. Konst Blekinge-podden har gjort ett kort videoreportage för dig som inte hade turen att vara där!

Videoproducent: Ola Hallqvist / AB audiola

Timja Femling – ett litet porträtt i färg

(f. 1983) växte upp i Krokstrand på Västkusten och i Karlskrona. Idag lever och verkar hon i Malmö och har sin ateljé i Flöjeln. Här möter vi http://access.testplats.nu/wp-admin/post.php?post=1467&action=edit#hennes konst och hör varifrån hennes inspiration kommer.

Ett porträtt skapat av Ola Hallqvist, AB audiola, 2017.

Ludvig Ödman – Habitatet

”Många menade att Habitatet endast var en primitiv imaginär fristad, medan andra helt uppslukades av dess oemotståndliga kraft. En del undrade om det verkligen fanns över huvud taget. De som försökte finna Habitatet blev ofta förändrade. Somliga blev aldrig sig själv igen.”

Ludvig Ödman har under flera år haft sin ateljé i Sölvesborg i Blekinge. Under våren 2017 ställer han ut på Ronneby konsthall/Kulturcentrum under titeln ”Habitatet”.

Ludvig Ödman arbetar med ett gestaltningsuppdrag till akutvårdsbyggnaden på Danderyds sjukhus för Stockholms Läns Landsting. ”Att bygga bo” beräknas vara klart hösten 2017.

”I metallen är det beständigheten som lockar. Självbärande konstruktioner som samtidigt ser lite onaturliga ut. Jag trevar och nosar efter det som jag inte förstår. I min konst beskriver jag mitt eget sökande.” skriver Ludvig Ödman själv. I videon berättar konstnären om sitt arbete som konstnär.

Videoproduktion: Pär Axell, Kulturcentrum/Ronneby konsthall, 2017

H3